DotLive om en bias-värld

Det finns mycket som är bias i vår värld. Detta är ett av våra intresseområden, vad som är bias. Det betyder inte att du inte har rätt till en åsikt, men som företag är det viktigt att vara medveten om det bias som du företräder.

Om du analyserar bias i ett företag så upptäcker du nya sätt att se på era produkter. Det gör vi med vetenskapliga metoder inom exempelvis ett av våra områden – utbildning. Utbildning kan vara väldigt bias och utbilda med bias som ett hölje över sig. Bias är fördomar, utan förankring i sanningen nödvändigtvis. Att anlita experter på bias kan få dig ser på utbildning med helt nya ögon.

Ett annat område inom bias, som ligger oss nära hjärtat är området design. Där är det många företag som inte inser att de i sin design har mycket bias. Det går också att utvärdera genom vetenskapliga metoder vilka bias som finns i er design av såväl mjukvara, webbportaler, sociala medier, spel osv. Vi kan på olika sätt dessa områden och att göra en ”bias review” kan hjälpa dig förstå hur kunder upplever dina produkter.

Spelindustrin är en av de branscher som är väldigt bias och som behöver bli medvetna om hur bias de är. Om de vill upptäcka sina bias kan de också medvetet kanske förändra de bias de vill förändra. Det är ju inte säkert att ett spelföretag vill förändras, även om de får veta hur mycket bias de är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s